Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Öz ve yönetimi, bugün gazetemizi ziyaret ederek cemiyetin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Genel Başkan Öz, yaptığı açıklamada “Yerel ve ulusalı tek çatı altında topluyoruz” dedi
Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Öz ve yönetimi, cemiyetin çalışmalarını anlatmak üzere bugün gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Cemiyet Genel Başkanı Öz, ziyarette yaptığı konuşmasında, “Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti, medya branşlarını tek çatı altında toplayacak, yurt dışında yabancı gazetecilerle ortak çalışma yapmamızı sağlayacak, Avrupa Birliği ile ortak çalışabileceğimiz bir kurumdur. Aynı zamanda 81 ilde şubelerimiz açılacak. Büyük ilçelerimizde ve yurt dışında şubelerimiz olacak. Aynı siyasi partiler kanununun bir benzeri bizde var. İl ve ilçe şube yönetimlerimiz, kongrelerini Mart ayında yapabilecek. Oradan çıkan delegeler, Mayıs ayında kongrede bizlere oylarını verecekler. Dünyanın her alanında faaliyet göstereceğiz. Yerel ve ulusalı tek çatı altında topluyoruz. Avrupa Birliği, projelerimizi onayladı. İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı’na projelerimizi sunduk. Onaylandıktan sonra tüzüğe çevirerek 1 Kasım 2019 tarihinde Kocaeli Valiliği’nde dernekler masasında derneğimiz kuruldu. Genel Merkezimiz de Karamürsel’de bulunuyor. 7 kurucudan oluştuk” dedi.
‘81 İLDEN ÜYELER GELİYOR’
Sözlerine devam eden Genel Başkan Öz, “28 Mart’ta saat 13.00’da Kocaeli Fuarı içerisinde ilk kongremizi yapacağız. O gün tarihi bir gün olacak. Birinci kongremizde yetkiler alarak Türkiye ve yurt dışında şubeler açılabilecek. Yurt dışına çıkma izinleri alınacak. Yabancı gazetecilerle çalışma imkanı yakalayacağız. O gün Kocaeli’den dünyaya açılacağız. Erasmus projeleri gibi Avrupa Birliği projeleri ile yurt dışına çıkabileceğiz, onlar da Türkiye’de çalışabilecekler. Bütün masraflar, Avrupa Birliği projesi kapsamında yapılabilecek. İlk Avrupa toplantımıza yönetim kurulumuz ile gideceğiz. Sonraki toplantılarımıza üyelerimizle gideceğiz. Şu anda 40 resmi üyemiz var. 81 ilden üyeler geliyor. Şu an çok talep var. Onları da kongreden sonra almaya gayret edeceğiz. Hastanelerle anlaşmamız var. Birçok hastane ile genel merkezleri kapsamında anlaşmalar yaparak hastanelerin tüm illerde bulunan şubelerini kapsayan bir anlaşma oldu. Gazetecilere tatil yaptırabilmek adına Marmara, Ege ve Akdeniz’de bulunan 3, 4 ve 5 yıldızlı otellerle anlaşmalar yaptık. Türk Harb-İş Sendikası’nın Yalova’daki tesislerini kullanabilmek adına bir anlaşma yaptık” dedi.
‘KONGREMİZDEN SONRA 79 İLİMİZİ ZİYARET EDECEĞİZ’
Genel Başkan Öz, sözlerinin devamında “Kongremiz sonrasında Karamürsel’de bulunan ofisimizi İzmit’e taşıyacağız. Biz direkt olarak yurt dışındaki konfederasyonlara üye olacağız. Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti’nde yabancı dil bilen kimse var mı diye bir eleştiri olmuştu bizlere. Yeni yönetimimizde İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca dillerini bilen üyelerimiz olacak. Sağlık ve turizm yönündeki çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Yalova ve Kocaeli’de protokol ziyaretlerimizi gerçekleştirmeye başladık. Kongremizden sonra 79 ilimizi daha ziyaret edeceğiz. Gazeteleri ve iş adamlarını da ziyaret edeceğiz. Şube açılışları da olacak. İlk olarak Türkiye içerisinde çalışacağız. Kongreden sonra daha büyük çalışmalar yapmaya başlayacağız. Bazı holdinglerle görüşmeler yapıyoruz. Cemiyetimiz üyelerine Türkiye genelinde indirim yapılması anlamında protokol yapmaya gayret ediyoruz. Farklı holdinglerle de anlaşmaya oturacağız. Giyim sektöründe anlaşmalar yapmaya gayret edeceğiz. Cemiyetimiz kartları şu an basılıyor. Kartlarımız her yıl yenilenecek. Bundan sonraki her çalışmamız, ekonomi boyutunda olacak. Gazetecilerimize her türlü desteği sunabilmek amacıyla çalışmalar yapmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.
‘YURT DIŞINDA ŞUBELER AÇILABİLECEK’
Sözlerine son veren Genel Başkan Öz, “Bir kargo şirketi ile anlaşma yaptık. Türkiye’nin her yerinden üye olmak isteyen arkadaşlarımız, başvuru evraklarını ücretsiz bir şekilde bizlere gönderebiliyor. Şu an Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Adana ve İzmir’den üyelik talepleri var. Yeni yönetimimizde ulusal bir kanaldan bir arkadaşımız olacak. Yine ön temas yaptığımız meslektaşlarımız var. Yurt dışında, ülkemizde olduğu gibi şubeler açılabilecek. Tüzüğümüzde faaliyet alanımızın dünyanın her yeri olduğu yazıyor. Bununla birlikte bir sınırlama olmadığını da belirtmek isteriz. Dünyanın her yerinde şube açabilme imkanımız var. Ülkemizde Türk Lirası üzerinden anlaşmalar yaparken yurt dışında kendi para birimleri üzerinden anlaşmalar yapacağız. Gazetecilerimizin çocuklarına burs vermek istiyoruz. İşleri bozulan, işsiz kalan arkadaşlarımıza yardım etmeye çalışacağız. İyi günde de kötü günde de meslektaşlarımızın yanında olacağız. Bizim hedefimiz şu: Yurt dışında yaptığımız temaslarla birlikte, gazetecilerimizin çocuklarına yurt dışında eğitim imkanı sunmaya çalışacağız. Yurt dışındaki konfederasyonlara bağlanmaya da çalışacağız” şeklinde konuştu. n Erdem ŞENGÜL