VATAN KİMLERİNDİR ?VATAN KİMLERİNDİR ?

VATAN KİMLERİNDİR ?

Yıllarca kafalarımıza kazınmış önyargılar ile bu soruya nasıl cevap verilir, emin değilim. Kendi gibi olmayanları linç etmeye alışmışların her geçen gün arttığı bu zamanda bu soru nasıl sorulur ki…? Toprak, eğer uğrunda ölen varsa VATAN diyenlerin, kendi hırsları uğruna kan akıtmaya doyamadıkları bu topraklara VATAN demekmi acaba…? VATAN kanını akıtanın mıdır, yoksa başkalarının kanlarını akıtanların mı? Başkalarının kanları üzerinden ömürlerine ömür katan kan emicilerin sefa sürdüğü ve vampir olma hayalleri ile yaşayanların her geçen gün çoğaldığı bir yer VATAN mıdır acaba?

Bizlerin bir santim toprak için canımızı kanımızı feda ederken neredeydi bu VATAN severler acaba.
Doğru ya, neden kanlarını akıttı atalarımız bu topraklara? Özgürlükleri için… Kimliklerini korumak ve asimile olmamak istediler. Bizleri biz yapan değerlerimizi korumak ve sonraki nesilleri aktarmak için. Peki sonra ne oldu? Bu VATAN sadece bizimdir diyenlerin zülümleri başladı. Ya bizim gibi olursun dendi, ya da bu devletin yumruğu iner tepene dendi. Sanki sadece kendi zihniyeti bu topraklarda kan akıtmış gibi sahiplenmeye başladılar herşeyi ve herkesi. Madem bu kadar sahiplenmişken, neden tarihi de sahiplenmeyelim dediler. Sonra tarih sadece onları anlatır oldu. Yıllardır sahneden inmeyen bu zorba oyunun aktörleri değişti sadece. Dün ferhat, ve Juliet diyenler, bugün Şirin dedi. Ama sahnelenen oyunun kendisi de, içindeki zülüm de hiç değişmedi.Her zaman aynı senaryo aynı oyuncular vardı sahnede.Sadece oyuncuların isimleri farklıydı.

VATAN NEDİR  ?
VATAN NEDİR ?

VATAN nedir? Kendiniz olmanın hainlik olmadığı yerdir. Çocuklarınıza kendi değerlerinizi anlatabildiğiniz, ben buyum dediğinizde daha yaşarken gömülmediğiniz yerdir. Hakkınız yendiğinde, adaletin imdadınıza yetiştiği yerdir VATAN. Ne devletin, ne de çoğunluğun sizi ezmediği yerdir vatan. Hakkın kadim dağlarında tertemiz havayı doyasıya içinize çektiğiniz yerdir VATAN. Sabah uyandığınızda, yeni umutların lodos ve poyraz rüzgarları ile dirildiğiniz yerdir. Arkadaşlarınız ile hiç korkmadan buluşup doyasıya sohbet edip gülebildiğiniz yerdir. İyi işlerin cezasız kaldığı yerdir vatan.
Devletin sizden daha değerli olduğu yere nasıl VATAN denir? Devlet-i ebed-müddet demek ile herkesin ve herşeyin devlete kurban edildiği yer nasıl VATAN olur?

Fikirlerin özgür bir şekilde bir birleriyle kol kola gezdiği kardeşçe yaşadığı yerdir VATAN.
Kardeşi kardeşe vurduran, emperyalizme hizmet edenlerin her zaman var olduğu yeremi VATAN denir acaba.

Çok çok uzaklara baktığımda sevgi tohumlarının ekildiği ,kin ve nefretten uzak insanların hoyrat ,halay, zeybek oynayarak yaşadığı yerdir benim görmek istediğim VATANIM…!!!

Ben anlamam arkadaş ben VATAN bilirim uğrunda milyonlarca şehitlerin can verdiği, milyonlarca şehitlerin kanını döktüğü yerdir benim VATANIM…
Ben böyle düşünürüm böyle yaşamak isterim VATANIMDA..
Novacell Ajans
HABERİN SONU TV

SÜLEYMAN KILINÇ
SÜLEYMAN KILINÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir