Ödül alanlar toplu haldeÖdül alanlar toplu halde

5 Ocak ödülleri dağıtıldı

Etkinliğin açılış konuşmasını Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir yaptı. Esendemir, “ Adana’mızın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 100.Yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde bize unutulmaz anlar yaşattılar. Bu etkinliklerde emeği geçen başta Adana Valimiz olmak üzere Belediye Başkanlarım, Daire Başkanlarım, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlarım, hepsine teşekkür ediyorum. Herkes neredeyse birbiriyle yarıştı. 100 etkinlik derken neredeyse etkinlik sayısı 200’ü aştı ve halen devam ediyor.

Dün Karataş’ta bir ilkokulda kütüphane açılışı yaptılar. 100.yıl etkinlikleri kapsamında olmasa bile sırf 100.yıl dolayısıyla bu kütüphaneyi açtıklarını söyledi hayırseverler. Bu bizim göğsümüzü kabartıyor. Bize bu ışığı verdikleri için Sayın Valimiz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Umuyorum ki; bundan sonra senelerde de güzel 5 Ocak’lar kutlarız diye düşünüyorum” dedi.

TRT Çukurova Bölge Haber Müdürlüğü’nden Memiş Akçam ve Hürriyet Gazetesi Bölge Temsilcisi Erdal Fernergiz’e ödülünü Adana Valisi Süleyman Elban takdim etti. Elban ödül verdikten sonra şunları söyledi;

“100.yıl etkinlikleri kapsamında her kuruluşlarımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, vatandaşlarımız, şirketlerimiz, odalarımız, herkes belli bir proğram yapmak için seferber oldu. 100 güzel etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinliklerin de doğru yansıtılması çok önemliydi. Etkinlikleri haberleştiren tüm basın emekçilerini kutluyorum.”

Erdal Fernergiz ve Memiş Akçam'a ödülünü Vali Elban verdi
Erdal Fernergiz ve Memiş Akçam’a ödülünü Vali Elban verdi

Haber Fotoğrafı Dalı’nda ödül kazanan İHA Muhabiri Elif Ayşenur Bay’a ödülünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Sayın Valimize Adanalılar olarak, iyi bir Adanalı olarak tekrar teşekkür etmek istiyorum. Önderliğinde ve destekleri ile Adana bir bütün oldu ve belediyeler, bütün kurumlar, kuruluşlar Adana’da Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ndeki kahramanlıkları, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin kazanılmasında Adana’nın ne önemli rol oynadığını bütün Türkiye bir kez daha duymuş oldu.  Yurt dışından, yurt içinden, Adana’dan olağanüstü güzel dönüşler aldık. Tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay; Radyo Haberi Dalı’nda ödül kazanan TRT Çukurova  Radyosu’ndan Seda Uslu Sarıoğlu’nun ödülünü TRT Çukurova Radyosu Müdürü Fethiye Kılıç’a verdi.

Haber Dalı’nda Çukurova Metropol Gazetesi’nden Soner Kan’a ödülünü, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin verdi.

Sayfa Tasarımı Dalı’nda Çukurova Press Gazetesi’nden Bülent Vezir’e ödülünü CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut takdim etti.

Bölge Gazetesi’nden Ramazan Şanıvar’a Jüri özel ödülünü Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci verirken;

Yarışmaya katılanlardan Arif Basri Baş, Nurten Songur, Bayram Bulut ve Funda Bozan’a, hediyelerini Ç.Ü.İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nükhet Elpeze Ergeç, Özkan Usneker, Zafer Şahin ve Umutcan İşledici’nin hediyelerini, T.C.İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Mustafa Keleş, Ahmet Kırmızıdal’ın hediyesini TSYD Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, Namık Kemal Kalaycı’ya Basın İlan Kurumu İl Müdürü Çetin Oran verdi.

Adını 5 Ocak’tan alan, bir çok etkinlik gibi ödül törenini de canlı yayınlayan 5 Ocak TV’nin plaketini, Genel Yayın Yönetmeni Sefa Saygıdeğer’e Ç.Ü.İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nükhet Elpeze Ergeç sundu.

Daha sonra hazırlanan platform önünde ödül alan ve ödül verenler birlikte fotoğraf çektirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir