
ABD’de başkanlık yarışını Joe Biden’ın kazanmasına ilişkin Ankara’dan ilk yorum geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ”Türkiye açısından bir şey değişmez. Beklentimiz, tek taraflı yaklaşımlardan uzak kalınması” dedi.
ABD’de başkanlık yarışını Joe Biden’ın kazanmasına ilişkin Ankara’dan ilk yorum geldi.
Kanal 7 yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara’nın yeni Washington yönetiminden beklentilerini sıraladı.
”TÜRKİYE AÇISINDAN BİR ŞEY DEĞİŞMEZ”
Oktay özetle şöyle konuştu:
”Herhangi bir ülkede seçim olduğunda, bizim için bir şey değişmez. İyi veya kötü olmaz. Türkiye’nin kendi menfaatleri ve dış politikası vardır. Biz kendi çıkarlarımıza göre dış politikamızı şekillendiririz. Türkiye açısından bir şey değişir mi? Değişmez. Bizim ABD ile olan ana konularımız vardır. Bizim ana konularımız şahıslarla ilgili de değildir.
”BEKLENTİMİZ TEK TARAFLI YAKLAŞIMLARDAN UZAK KALINMASI”
Bizim konularımız neler diye baktığımızda terörle mücadeledir bizi ilgilendiren konulardan birisi. Gündemimizde FETÖ var. Bunun iadesini istemek kadar doğal bir şey yok. Bu anlamdaki baskımızı yoğunlaştırarak artıracağız. PKK/PYD olayı. Binlerce TIR’lık silah getirildi buraya. Her türlü kaynak sağlandı. Teröriste terörist diyebilmelisiniz. Suriye, Doğu Akdeniz, Irak, Azerbaycan, Kıbrıs bütün bunlar Türk-Yunan ilişkileri… Bizi doğrudan ilgilendiren konular. Yeni yönetimin tavrı bizi etkileyecektir. Bunu da biz yakından takip edeceğiz. Beklentimiz, tek taraflı yaklaşımlardan uzak kalınması.”
1
KKTC’de Gizli İşgal! Tatlısu ve Geçitkale Projelerinin Arkasındaki Gizemli Patron Kim?
7711 kez okundu
2
Gazimağosa’da Deprem Etkisi: UBP Adayı Koray Bozkurt İçin Interpol İddiası Siyaseti Sarstı
6023 kez okundu
3
Kaptanın “Arıklı’nın yakın arkadaşı” iddiası
4783 kez okundu
4
KKTC’de Sürpriz Sonuç: Tufan Erhürman, Ersin Tatar’ı Geride Bıraktı
4361 kez okundu
5
267 Kişilik Seferde Kim İzin Verdi, Kim Denetledi?
4221 kez okundu