48,3902
-0,00%56,1546
-0,30%6.784,07
0,72%14467.25
0,72%
ASİM’DEN FETİH DUASI VE BARIŞ PINARI’NA DESTEK AÇIKLAMASI
BARIŞ PINARI’NA EN GÜÇLÜ DESTEK ADANA’DAN
MAHMUT ERASLAN: “BARIŞ PINARI, SİYONİST HAÇLI İLE HİLALİN KAVGASIDIR”
Adana’da yaklaşık 50 STK’nın birlikteliğiyle oluşturulan Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Fetih Duası ve Barış Pınarı Harekatına Destek programı düzenledi.
Adana Ulu Cami avlusunda ikindi ezanının akabinde başlayan programda basın açıklamasını ASİM Başkanı Mahmut Eraslan yaptı. Türkiye’nin artık bölgede oyun kurucu olarak bulunduğunu ifade eden Eraslan; “Ülkemiz dün olduğu gibi bugün de bölgede barışı sağlayacak merkez konumundadır” dedi.
Adana’da faaliyet gösteren çeşitli STK temsilcilerinin ve Adana’ya üniversite okumaya gelen üniversite öğrencilerinin de katıldığı basın açıklamasında Mahmut Eraslan sözlerine şöyle devam etti;
“Barıştan her geçen gün uzaklaşan bölgede yerleşim yerleri adeta hayalet şehirlere dönmüş ve sivillerin ölümleri sadece sayısal bir veri hüviyetine dönmüştür.
Son bir kaç yıldır terör örgütlerini kuran, destekleyen ve palazlandıran emperyalist güçlerle süren siyasi müzakerelerden sonuç alınamayınca Türkiye için tek seçenek askeri çözüm olmuştur. Elbette silah tacirlerinden ve onların karanlık adamlarından başka kimse savaşı istemez ancak bugün ülkemizin mücadelesi bir savaş değildir. Bu, insanlığın var olduğu günden bu yana gelen hak ile batılın mücadelesidir. Bu kavga, dünyaya hakim olmak isteyen siyonist-haçlı ile dünyayı kurtarmak isteyen hilalin kavgasıdır.
Birilerinin iddia ettiği gibi bu Türk-Kürt savaşı da değildir. Türkü, Kürdü, Arabı, Lazı, Çerkesi ve diğer tüm ırklarıyla Anadolu’da yaşayan insanlar kardeştir. Birbirinden kız alıp verecek kadar iç içe geçmiş,aile olmuş ve Anadolu Medeniyeti’ni kurarak farklı kültürlerin nasıl bir arada yaşayabileceğinin dersini vermiştir. Bu medeniyetin oluşturduğu Anadolu irfanı, dinini sormadan her zaman mazlumların yanında yer almış, bundan sonra da almaya devam edecektir.
Eğer inanıyorsanız üstün gelecek sizlersiniz müjdesini içine sindirmiş bir avuç imanlı insanın bu işe Allah rızası için giriştiğini görmek gerçeği arayan insanlar için zor değildir.

Askerlerimizin terörden temizlediği bölgelerin kamuoyuna yansıyan fotoğrafları ile siyonist-haçlı güçlerin terör bahanesi ile operasyon yaptığı bölgelerin fotoğraflarına bakmak bile bu söylediklerimiz için yeterli kanıttır.
Gerek operasyonun amacı, gerek bugüne kadar uygulanış şekli ve gerekse operasyona karşı çıkanların niteliğine baktığımız zaman ülkemizin haklılığı bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden Adana’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarının çatı oluşumu ASİM olarak biz, Barış Pınarı harekatını desteklediğimizi ilan ediyoruz.
Bu vesileyle, Barış Pınarı Harekâtı’nda kahraman askerlerimize ve asil milletimize başarılar diliyor, operasyonun başta bölge halkları olmak üzere, coğrafyamıza bir an önce barış getirmesini arzu ediyoruz.”
Başkan Mahmut Eraslan’ın açıklamalarını ardından Adana Müftülüğü Merkez Vaizi İdris Polat Fetih Duası yaptırdı.
HABER Kurtuluş KILINÇ
1
Akkuş: “Kamuda Adalet ve Şeffaflık Sağlanmalıdır”
25958 kez okundu
2
Perintos’tan Dünya Turizmine Dev Adım
18529 kez okundu
3
EMADDER Kademeli Emeklilik Düzenlemesinde Son Dakika
13752 kez okundu
4
Başkan Volkan Karasu: “Bazı Oda Başkanları Rüzgâr Gülü Gibi! Muhalefete Yiğit, İktidara Suskun!”
11197 kez okundu
5
Bayram Küçük: “Çiftçi Üretiyor, Kazanan Başkaları Oluyor”
10907 kez okundu