Çukurova Oğuz Boyları Dernek yönetimi, Adana’da çok değerli bir çalışmaya imza attı.
Yarına emin adımlarla yürüyebilmek için Ata’sını tanımaya, anlamaya ve anlatmaya gayret eden Çukurova Oğuz Boylarının çatısı altında Tarihçi, Yazar, Av. Halil Altıparmak’ın başkanlığında 16 Aralık 2019 tarihinde başlayan “Nutuk Okuma Dersleri” her pazartesi günü saat 18:30’da dernek salonun da devam etmektedir.
Kendisi ile görüştüğümüz Çukurova Oğuz Boyları Dernek Başkanı Oğuz Özkaya:
“Geride bırakacağımız 2019 yılı, bizim için sadece herhangi bir takvim yılı değildir. 2019, aynı zamanda Türkiye coğrafyasında vermiş olduğumuz Kurtuluş Mücadelemizin yüzüncü yılıdır. 2020 yılı ise TBMM’nin açılışın yüzüncü yılıdır. Yüzüncü yıllarını idrak ettiğimiz her iki yıldönümünde devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz eseri Nutuk’u orijinalinden okuyup anlamaya çalışıyoruz.. O eserin sahibi Gazi Mustafa Kemal’i daha iyi tanımaya ve aynı zamanda yakın tarihimizi de daha iyi öğrenmek ihtiyacını duyduk.
Biliyorsunuz kendilerini entelektüel tanımlayan kesimlerde bile NUTUK‘u başından sonuna kadar okuyup anlayanların sayısı çok azdır. Aydınlarımızda ki bu eksikliği gördüğümüz için Nutuk okuma faaliyeti başlattık.” Dedi
1
“OLANAKSIZ YOKTUR” Raflarda: Prof. Dr. Ramazan Abay’dan İlham Veren Hayat Hikâyesi
2858 kez okundu
2
Dört Usta, Bir Sergi: “IV” Yeni Sezona Damgasını Vuruyor
2346 kez okundu
3
Çukurova’da Engelsiz Fest 3 Coşkusu: Emrah Kozay’dan “Birlikte Daha Güçlüyüz” Mesajı
2002 kez okundu
4
Bursa Kestane Şekeri: Osmanlı Sarayından Günümüze Uzanan Tatlı Miras
1958 kez okundu
5
Seyhan’da Kültür ve Sanat Buluşması: Gökçedağ’dan Akdeniz Bienali’ne Tam Destek
1953 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.