47,3507
0.16%53,9472
0.06%6.126,64
-0,44%14077.67
-0,44%
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin 2000 lira olması teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesi ile ilgili eleştirilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Orhan Sümer, “İktidar emeklilerimizi bu bayram da mutlu etmedi” Dedi
Orhan Sümer, “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinin 2000 TL’ye çıkarılmasına yönelik partimizin teklifi Plan Bütçe Komisyonundaki torba kanun görüşmeleri esnasında AKP-MHP oylarıyla reddedildi. Emeklilerimizin bu bayram da yüzü gülmeyecek. Özellikle Kurban Bayramları emeklilerimiz için daha zor geçiyor. Bugün küçük baş kurban almak isteyen emeklilerimiz fiyatları görünce çaresiz kalıyor. İktidar sırça saraylarında yaşarken emeklilerimize verilecek ikramiyeleri çok görüyor” Dedi.
Orhan Sümer, “Sabit gelirleri yüksek enflasyon karşısında her geçen gün daha fazla eriyen emeklilerimizin bırakın bayram öncesi bayram hazırlığı yapmalarını, normal zamanda dahi artık mutfak masraflarını kısmak zorunda kaldıkları bir ortamda vatandaşlarımızla dalga geçer gibi porsiyonlarını küçülterek tasarruf yapmaları önerilebiliyor. Bayramlarda dahi olsa emeklilerimize rahat nefes aldıracak, bayramda ekonomik sıkıntılara ara verecek tekliflerimiz ne yazık ki kabul görmüyor. Oysa iktidar yetkilileri kendi saltanatları için yaptırdıkları yazlık saraydan vazgeçebilseydi bugün milyonlarca emeklimizin yüzü gülebilirdi.” Dedi.
Orhan Sümer, “İktidarın görevi vatandaşın daha bankadan çekerken eriyen maaşından nasıl tasarruf edeceğini önermek değil, onları enflasyona ezdirmeyecek politikaları hayata geçirmektir. Tasarruf söz konusu olacak ise kendileri için yaptırdıkları saraylardaki lükslerinden tasarruf etseler emeklilerimiz için ikramiye zammını ödeyecek para da bulunabilirdi.” Dedi.
1
EMADDER Kademeli Emeklilik Düzenlemesinde Son Dakika
12211 kez okundu
2
Başkan Volkan Karasu: “Bazı Oda Başkanları Rüzgâr Gülü Gibi! Muhalefete Yiğit, İktidara Suskun!”
9685 kez okundu
3
Bayram Küçük: “Çiftçi Üretiyor, Kazanan Başkaları Oluyor”
9448 kez okundu
4
İNSANA YAKIŞIR YAŞAM HERKESİN HAKKI
5130 kez okundu
5
Vali Mustafa Yavuz: “Fuarlar Üretimi Görünür Kılıyor, İş Birliklerini Artırıyor”
4141 kez okundu