ELİZ MİRA’NIN TEDAVİSİELİZ MİRA’NIN TEDAVİSİ

Hadırlı esnafından örnek kampanya

Hadırlı Mahallesi esnafı SMA hastası 21 aylık Eliz Mira bebeğinin tedavisi gereken 2 milyon 132 bin Euro parayı toplamak için 1’er günlük kazançlarını bağışlama kararı aldı.

Merkez Seyhan İlçesi Hadırlı Mahallesi’nde yaşayan Serkan ve Yonca  Mert çiftinin ikinci çocuğu olan Eliz Mira Mert6 aylıkken SMA teşhisi konuldu. Çocuklarına konulan teşhisle dünyası kararan Mert ailesi çocuklarını yaşatabilmek için yurt dışındaki hastaneleri araştırmaya ve görüşmeye başladı. Yurt dışında uygulanan ZOLGEN SMA tedavisinin tek seferde olumlu sonuçlarını öğrenen aile ve sevenleri bu tedavi masrafları için yardım kampanyası başlattı.

Minik bebeğin yaşama tutunabilmesi için gereken 2 milyon 132 bin Euro’nun toplanması için Hadırlı Mahallesi esnafı harekete geçerek, 1’er günlük gelirini Eliz Mira Mert’in tedavisi için bağış yapma kararı aldı. Mahalle esnafları bir araya gelerek ilk olarak hangi esnafın hangi günlerde daha fazla kazanç sağladıklarını tespit etti.

Hadırlı esnafından örnek kampanya
Hadırlı esnafından örnek kampanya

Çok sayıda esnaf günlük kazançlarının en fazla olduğu günü seçerek, o günün tüm gelirini SMA hastası ElizMira’nın tedavisi için bağış yapmaya karar verdi. Eliz Mira’nın tedavisi için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirten mahalle esnafı, “Çorbada bizim de tuzumuz olsun istiyoruz. Çünkü Eliz Mira bizimde çocuğumuz olabilirdi. Bebeğimiz ve ailesi için duyarsız kalamayız. İnşallah el birliği bebeğimizin tedavisini yaptırarak onu yaşatacağız” şeklinde konuştular.

BEBEĞİ İÇİN MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİNİ BIRAKTI

Bebeklerini yaşatabilmek adına karamsarlığa düşmediklerini ve çocuklarına pozitif enerji vermeye çalıştıklarını söyleyen anne Yonca Mert, matematik öğretmenliğini bırakıp tamamen bebeğinin tedavisi ile ilgilenmeye başladı. Zor günler yaşadıklarını belirten Yonca Mert, “Çocuğumuzu yaşatabilmek için gözyaşlarımı içime akıttım. Çocuğuma asla olumsuz bir şey yaşatmadım.

Çünkü biliyoruz ki; oturup gözyaşı dökmek onu yaşatmaya yetmez. Bu nedenle çocuğumuzun fizik tedavisini aksatmamaya çalışıyor, evde de düzenli olarak doktorların tavsiyesine uygun fizik tedaviye devam ediyoruz. Mamasını verirken ciğerine kaçmaması için bebeğimi dik tutarak vermeye çalışıyorum. Geceleri sık sık kalkıp nefes alıp almadığına dikkat ediyorum. Ama bunlar onun için yetmiyor.

24 ayını doldurmadan önce yurt dışında bulunan bir ilacı alıp, tedavisine başlamamız gerekiyor. 2 yaşından sonra bu tedavisinin vereceği sonuç düşük seviyelerde kalıyor. Ve bebeğimiz için süre giderek daralıyor.” dedi.

ELİZ MİRA’NIN TEDAVİSİ İÇİN 2 MİLYON 132 BİN EURO GEREKİYOR

Çocuklarını yaşatabilmek için sosyal medya üzerinden başlatmış oldukları kampanya ile yardım toplamaya başladıklarını söyleyen baba Serkan Mert ise, “Çocuğumuz tedavi olabilmesi için 2 milyon 132 bin Euro para gerekiyor. Hastaneden almış olduğumuz teklif böyle. Bu parayı öyle yada böyle toplayacağımıza inanıyorum. Ne kadar erken toplayabilirsek kızımın sağlığına kavuşma olasılığı o derece yüksek olacak. Bu nedenle hayırseverlerden ve devletimizden yardım bekliyorum. Ayrıca mahallemizde bebeğimiz tedavisi için gereken paranın toplanması amacıyla kampanya başlatan tüm esnaflarımızı da ayrı ayrı teşekkür ederim.” diye konuştu.

Eliz Mira’ya nefes olmak isteyen hayırsever vatandaşlar anne Yonca Mert’in QNB Finansbank’ta bulunan TR26 0011 1000 0000 0097 2031 58 IBAN numaralı hesabına açıklama kısmına Eliz Mira Mert yazarak bağış yapabilir.

Ayrıca ihtiyaç sahiplerine doğrudan veya dolaylı  nakdi olarak para yardımı yapmak isteyen hayırseverler GSM 0532 742 07 66 nolu telefon ile iletişime geçebilir.

 Yardımda bulunan tüm hayırseverlerimize ilgilerinden dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Yusuf Aslan

Eliz Mira’ya nefes olmak isteyen hayırsever vatandaşlar
2 thoughts on “Esnafından örnek kampanya”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir