DOLAR

44,7243

0.08%
EURO

52,8024

0.4%
ALTIN(gr)

6.946,28

1,96%
BİST 100

14202.24

1,96%

GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ YOK EDİLİYOR.

ABONE OL
4 Temmuz 2020 19:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

VATAN PARTİSİ ADANA İL BAŞKANLIĞI

BASIN BİLDİRİSİ

VATAN PARTİSİ UYARIYOR!

GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ YOK EDİLİYOR.

Değerli Gençler, Değerli Anne-Babalar,

Gençlerimiz işsiz. Her yıl yüzbinlerce gencimiz üniversiteden mezun oluyor. Bu gençlerimizin çok büyük bölümü, eğitim gördükleri alanda iş bulamıyor. Ya işsiz kalıyorlar, ya da çalışma koşulları ve alanı ne olursa olsun, bulabildikleri işe giriyorlar. Ayrıca, eğitimin dışındaki işsiz gençlerin sayısı da hızla artıyor.

Gençlerimize iş imkanı yaratmanın yolu, devletçilik ve planlı ekonomidir; üretim devrimidir; ekonomik kalkınmadır.

Bunlar yapılmayınca, gençlerimizi bekleyen gelecek, kötü çalışma koşullarıdır veya huzursuzluktur, bunalımdır.

İstihdam Kalkanı Programı kapsamında her an Meclis gündemine gelebilecek olan bir düzenleme, 25 yaşın altındaki gençler için belirli süreli iş sözleşmelerini işverenlerin istedikleri gibi kullanabilmelerini öngörmektedir. İleri sürülen gerekçe, böylece esneklik sağlanacağı ve işsiz gençlerimize iş bulunacağıdır.

Bu öneri, ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir. Özellikle İş Kanunumuzu bilmeyen birçok genç ve ailesi, iş bulabileceği umuduyla, böyle bir öneriye destek verebilir. Böyle bir öneriye destek, insanın kendi kendini köleleştirmesidir.

VATAN PARTİSİ UYARIYOR!

Bugünün gençlerin çok büyük bölümü hayatlarını bir başkasına ait işyerinde ücret karşılığı çalışarak kazanacak; diğer bir deyişle, işçi olacak. İster beyaz yakalı, ister mavi yakalı olsun; ister kamu kesiminde, ister özel sektörde çalışsın, gençlerimizin çok büyük bölümü (eğer iş bulabilirse) hayatını işçilikle kazanacak.

İşçinin en önemli haklarından ikisi, kıdem tazminatı ve iş güvencesidir.

Kıdem tazminatı, belirsiz süreli bir iş sözleşmesiyle çalışan işçinin, belirli koşullarda işten ayrıldığı veya çıkarıldığı durumda aldığı önemli bir paradır. İş güvencesi ise, işçinin keyfi bir biçimde işten çıkarılamamasıdır. Bunlara ilave olarak, bir de işten çıkarılırken uygulanan ihbar süresi veya ödenen ihbar tazminatı vardır.

Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve iş güvencesi, ancak belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalışan işçiler için geçerlidir. Belirsiz süreli iş sözleşmesinde işçi işe girer ve taraflardan biri bu sözleşmeyi sona erdirene kadar iş sözleşmesi devam eder. Belirli süreli iş sözleşmesinde ise, işçinin işyerinde çalışması belirli süreyle sınırlıdır. Bu süre kendiliğinden sona erdiğinde işçinin KIDEM TAZMİNATI, İHBAR TAZMİNATI VE İŞ GÜVENCESİ HAKLARI YOKTUR.

Bugün kendisine iş yaratılamayan genç için önerilen, KIDEM TAZMİNATSIZ, İHBAR TAZMİNATSIZ VE İŞ GÜVENCESİZ KÖLECE ÇALIŞMA KOŞULLARIDIR.

Denize düşenin yılana sarılması gibi davranma! Ölüm gösterildiğinde sıtmaya razı olma!

Belirli süreli iş sözleşmesiyle çalışmayı kabul etmek, açlık yerine köleliği kabul etmektir; geleceğini ve işyerindeki iş güvenceni kendi ellerinle yok etmektir.

Gencimize insanca yaşama koşullarında iş imkanı yaratma görevi devletimizindir. Devletimizin de bu görevi yerine getirmesinin yolu devletçiliktir ve planlı ekonomidir; üretim devrimidir; ekonomik kalkınmadır.

VATAN PARTİSİ, sendikalarımızı ve başta gençlerimiz ve onların aileleri olmak üzere tüm işçilerimizi, bu konuda duyarlı olmaya ve bu tür girişimler konusunda gerekli demokratik ve yasal tepkiyi göstermeye davet etmektedir. Bu konuda daha ayrıntılı bilgi için Vatan Partisi’ne başvurulabilir. Saygılarımızla,

A.DURU AKGÜL


Tüm Yorumlar (2)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.