ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, ASKON Adana il binasında gerçekleştirilen ‘‘Girişimciliği Geliştirme Desteği’’ kursu hakkında bir açıklama yayımlayarak kurs içeriğinden ve teknik bilgilerinden bahsetti.

Çalışkan, “Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi olarak ‘Girişimciliği Geliştirme Desteği’ adı altında eğitimler vermeye devam ediyoruz. ASKON Adana İl Binamızda yapılan eğitimler devam ederken 11. Eğitim programımız 9 Ekim’de başlıyor.

Bilindiği üzere KOSGEB Girişimcilik destekleri 2019 yılı Ocak ayı itibari ile “Girişimciliği Geliştirme Desteği” adı altında değiştirildi. Yeni düzenleme ile Geleneksel Girişimciler için 60.000 TL’ye kadar, ileri Girişimciler için ise 370.000 TL’ye kadar destek verilmektedir.”

Açıklamasında kurs süresine ve başvuru aşamalarına da değinen Çalışkan;

“ASKON Adana Şubemiz, 2018 yılında olduğu gibi 2019’da da yeni girişimci adaylarına ‘‘Girişimciliği Geliştirme Desteği’’ eğitimlerini, Engin Dücan Bey eğitmenliğinde devam ettirmektedir. 2019 yılı sonuna kadar verilecek olan girişimcilik eğitimlerimize başvurular e-devlet üzerinden alınmaktadır. Katılmayı planladığınız kurs tarihinden en geç 5 gün öncesinde e-devlet üzerinden kayıt yaptırmış olmanız gerekmektedir.

ASKON Adana şubemiz tarafından verilen ve 4 gün süren KOSGEB – Girişimcilik eğitimlerinde 2019’da yürürlüğe giren yeni düzenlemeye ek olarak KOSGEB girişimcilik başvuru aşamalarının neler olduğuna, başvuruların nasıl yapıldığına ilişkin bilgiler de verilmektedir. Eğitim sonunda elde edeceğiniz sertifika ile KOSGEB Geleneksel Girişimcilik veya İleri Girişimcilik desteklerine başvurmaya hak kazanabilmektesiniz.”

Çalışkan, Ayrıca Eğitimden sonra kuracakları firmalarını online olarak, KOSGEB veri tabanına kaydeden işletmeler, güncel Kobi beyannamesini de doldurduktan sonra desteğe kolayca başvurabildiklerinden de bahsetti.

“Girişimcilerin KOSGEB girişimcilik desteklerinden yararlanabilmesi için firmalarını Girişimcilik Eğitimi aldıktan sonraki bir tarihte kurmuş olmaları gerekiyor. Eğitimden sonra kuracakları firmalarını online olarak, KOSGEB veri tabanına kaydeden işletmeler, güncel Kobi beyannamesini de doldurduktan sonra desteğe kolayca başvurabiliyorlar. Geleneksel Girişimcilik desteğine başvuran işletmeler, çalıştıracakları kişiler için ödemiş oldukları sigorta prim gün sayıları esas alınarak 60.000 TL’ye kadar destek alırken, İleri Girişimcilik desteğine başvuran işletmeler, bu 60.000 TL desteğe ek olarak 310.000 TL’ye kadar Hibe desteği alabiliyorlar.

Böylece, daha fazla yatırım gerektiren üretim odaklı işletmelere sağlanan destek miktarı 370.000 TL’ye kadar çıkmış bulunmaktadır. İşin yatırımcılar açısından belki de en güzel tarafı ise bu desteğin tamamının Hibe, yani geri ödemesiz bir destek olması. İleri Girişimcilerin yazılım, makine ve teçhizatları için alabileceği destek miktarı, faaliyet gösterdikleri sektörün teknoloji düzeyinin düşük ve orta düşük, orta yüksek veya yüksek olmasına bağlı olarak sırasıyla 100.000 TL, 200.000 TL ve 300.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. İleri girişimci programı faaliyet konuları tablosuna, KOSGEB web sitesinden ulaşılabiliyor.”

Açıklamasında tüm detaylara değinen Çalışkan, Girişimcilik kurslarına katılmak isteyenlerin başvuru ve eğitim tarihlerine askonadana.org.tr  web sitesinden ulaşabileceklerini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir