Adana polisinin MİT ile birlikte yaptığı operasyonda, 225 göçmeni Türkiye’ye getirdiği iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 5’i tutuklandı
Adana polisinin MİT ile birlikte yaptığı operasyonda, kişi başı 600 ile 2 bin dolar karşılığında 225 göçmeni Türkiye’ye getirdiği iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 5’i tutuklandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının başlatmış olduğu soruşturma kapsamında Adana Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Milli İstihbarat Teşkilatının desteğiyle, yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş yapan düzensiz göçmenlere yönelik çalışma başlattı.

5 aylık teknik ve fiziki takip neticesinde, ülkeye giriş yapan yabancı uyruklu düzensiz göçmenlerin organizatörlerce 600 ile 2 bin lira arasında değişen para karşılığında farklı illere götürüldükleri tespit edildi. Yapılan çalışmalarda 225 düzensiz göçmen yakalanarak İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Göçmen kaçakçılığı yapan ve organizatör oldukları belirlenen 7 şüpheli, 2 Mart günü Adana ve Gaziantep illerinde yapılan eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 şüpheli, adli tıp birimindeki sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 5’i tutuklanırken 2’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest
1
Bamya ve Bamya Tohumunun Şaşırtıcı Faydaları
6401 kez okundu
2
CHP’li Orhan Sümer: Bu Maaş Emekçi Katliamıdır!
6071 kez okundu
3
Limon Otu: Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?
5633 kez okundu
4
Adana’da Yer Yerinden Oynayacak: 2. Dadaloğlu Aşıklar Bayramı Geliyor!
5020 kez okundu
5
Türkiye genelinde yankı bulmasını dilediğim bir hizmettir.
4761 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.