Memleket Partisi 1. Olağan Adana İl Kongresi coşkulu bir kalabalık eşliğinde gerçekleştirildi. Seçime tek aday olarak giren kurucu başkan Celal Güven, kongrede kullanılan oyların tamamını alarak başkanlığa seçildi.Memleket Partisi 1. Olağan Adana İl Kongresi coşkulu bir kalabalık eşliğinde gerçekleştirildi. Seçime tek aday olarak giren kurucu başkan Celal Güven, kongrede kullanılan oyların tamamını alarak başkanlığa seçildi.
Memlekette Güven ile yola devam: Bir kıvılcım yetti, 81Bir kıvılcım yetti

Memleket Partisi 1. Olağan Adana İl Kongresi coşkulu bir kalabalık eşliğinde gerçekleştirildi. Seçime tek aday olarak giren kurucu başkan Celal Güven, kongrede kullanılan oyların tamamını alarak başkanlığa seçildi.

KURMAYLAR ADANA’DA

Memleket Partisi İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nurhan Şahin, MYK Üyesi İpek Özkal Sayan, Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Özalp, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Ayça Özsoy Sarıkamışlı, Kurucu Üye Ali Evren Yıldız il, ilçe başkan ve yöneticileri ile çok sayıda partilinin katıldığı Sular VİP’te gerçekleşen kongrede hem iktidar, hem de muhalefet eleştirildi.

İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi, Divan Başkanlığını yaptığı kongrede bir konuşma yaptı.

İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi, Divan Başkanlığını yaptığı kongrede bir konuşma yaptı.
İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi, Divan Başkanlığını yaptığı kongrede bir konuşma yaptı.
MEMLEKETİ MAVİLİKLERE BAKTIRACAĞIZ

Çelebi, konuşmasına 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un öneminin altını çizerek başladı. 98 yıl önce cumhuriyetin direne direne kazanıldığını anlatan Çelebi, “41 ay süren tutukluluk sürecinde cezaevi aracıyla Hasdal’a giderken araçtaki üsteğmenden, ‘Gökyüzünü görebilir miyim’ diye ricada bulunmuştum. O da duygulandı ve izin verdi. Biz bu memleketi maviliklere baktıracağız” dedi.

GELECEĞİMİZİ GERİ ALACAĞIZ

Hukuksuzluk başta olmak üzere ülkenin ve halkın aleyhine olan her konuda itiraz edeceklerini söyleyen Çelebi, şu ifadelere yer verdi:

“İtaat değil, itiraz edeceğiz. Silivri’de yargılandığımda, yargılayanlara, “Şu an dünyanın en çirkin, en uğursuz manzarasını seyrettiklerini söylemiştim. Çünkü bir hukuksuzluğun bedelini ödüyorduk. Bu topraklar çok zulüm gördü ama direniş asla eksik olmadı. Zulmün karşısında her zaman direneceğiz. Bu topraklar çok zalim de gördü ama çok da yiğit gördü. Zulme karşı direnip de katledilenler var… Onlar bizi vicdanlı ve yürekli bir ülke için çağırıyor. Bir kıvılcım olup her yana yayılmak için geliyoruz. Geleceğimizi geri alacağız.”

Bir kıvılcım yetti
Bir kıvılcım yetti
4 EYLÜL’DE BAŞLAYAN HARAKET, BİR KIVILCIM OLUP 81 İLE YAYILDI

Memleket Partisi Adana il Başkanı Celal Güven ise konuşma sırasında ilçe başkanlarını kürsüye davet edip teşekkür etti. İl Başkanı Güven, 4 Eylül’de 300-500 kişiyle başlayan hareketin bir kıvılcım gibi 81 ile yayıldığını belirterek, “Şu an o kıvılcımı 50 dereceye varan sıcağa rağmen bu salona taşıdık. 18 Eylül’de büyük kurultayımız da Muharrem İnce bizim bir kez daha genel başkanımız olacak. Girmediğimiz ev, gitmedik sokak, sıkılmadık el bırakmayacağız ve Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapacağız” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER Memleket Partisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir