Kuruyemiş Kilo Aldırır Mı? Ne Kadar Tüketmeli?Kuruyemiş Kilo Aldırır Mı? Ne Kadar Tüketmeli?
Kuruyemiş Kilo Aldırır Mı? Ne Kadar Tüketmeli ?

Zengin besin değerleriyle bilinen kuruyemişler, ara öğünlerin ve akşam atıştırmalıklarında sıklıkla tüketilen yiyeceklerindendir. Uzmanlar tarafından da her gün kuruyemiş tüketmenin son derece faydalı olduğu söylenir. 

Peki, kuruyemiş kilo aldırır mı? Ne kadar tüketilmeli?

Kuruyemiş Kilo Aldırır mı?

Kuruyemişler, içerdikleri omega-3 yağları ve antioksidanlarla oldukça sağlıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli olmanızı sağladığı gibi iştahınızı da kontrol altına almanıza yardımcı olur. Ancak ne kadar sağlıklı olursa olsun içerdikleri yüksek kalori nedeniyle kontrollü tüketilmelidir. Aksi takdirde kilo almanıza neden olabilir.

ABD’de yapılan ve 28 haftalık süren bir bir araştırmaya göre ise kalori hesabı yapılarak tüketilen kuruyemiş kilo aldırmıyor, aksine kilo vermeye yardımcı oluyor.

  • Kuruyemişler, yağ oranı yüksek besinler olmakla birlikte alınan yağın tamamı kaloriye dönüştürülmez. Önemli bir kısmı sindirim sırasında emilmeden dışkılama yoluyla dışarı atılır.
  • Yapılan araştırmalar kuruyemişlerin metabolizma hızınızı arttırdığını göstermiştir. Bu sayede gün içerisinde hiçbir şey yapmadan fazladan kalori yakmanız mümkün olur.
  • Kuruyemişlerin uzun süre tok tutma özelliği bulunur. İçeriğinde yer alan sağlıklı yağlar ve liflerin sindirilme süresi basit karbonhidratlara göre çok daha uzundur. Bu sayede yemekten birkaç saat sonra acıkmaz ve gün içerisinde daha az kalori almış olursunuz.
One thought on “Kuruyemiş Ne Kadar Tüketmeli ?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir