Kamuoyuna DuyuırKAMUOYUNA DUYURU
Nusayri Araplarına Yönelik Bölücülük Hareketi

Ercan Yılmaz isimli şahsın, Ajans Adana adlı internet sitesinde geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve Adana toplumunun çok önemli, kadim bir kesimi olan Nusayri Araplara yönelik nefret, kin, bölücülük, hakaret içeren yazısı kamuoyunda öfke ve tepkiyle karşılanmıştır.

Gazeteci olduğunu iddia eden bu şahsın, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının son derece hassas olması gerektiği bir dönemde, böylesine provokatif, kışkırtıcı, toplumun sinir uçlarına dokunan, ahlaksızca ve hakaret içeren bir yazı yayınlaması düşündürücüdür.

Adana’nın çok önemli bir parçası olan Nusayri Arap toplumunun kendisini anlatmasına gerek yoktur.
Adana’nın çok önemli bir parçası olan Nusayri Arap toplumunun kendisini anlatmasına gerek yoktur.

Adana’nın çok önemli bir parçası olan Nusayri Arap toplumunun kendisini anlatmasına gerek yoktur. Ancak bu zavallı yaratığa, vatanseverliklerini her zaman kanıtlamış, Kurtuluş Savaşı’ndan önce Adana’ya gelen Mustafa Kemal Atatürk’e güç vererek, Milli Mücadeleye girişme  hissinin güçlenmesine katkı sağlamış, Fransız işgali sırasında da, işkencelere göğüs germiş, hayatları pahasına vatanları için savaşmış, Cumhuriyet tarihi boyunca da Atatürk ilke ve inkılaplarına daima bağlı kalmış ve bu değerlerin yılmaz savunucularından olmuş bir topluluğa iftira atmaya çalıştığını hatırlatmak isteriz. Nusayri Arap topluluğu, Adana’nın ekonomik hayatında, iş dünyasında ve sosyal hayatında çok önemli bir yere sahiptir.

Bir gazeteci ya da insan, siyaseten karşı olduğu grupları, yöneticileri, toplulukları eleştirebilir. Fakat iftira atmak, hele eleştiriyi din, mezhep ve etnik köken üzerinden yapmaya çalışmak ve bunu yaparken küfür dili kullanmak, aşağılıkça, ahlaksızca ve tehlikeli bir davranıştır.

CHP ADANA İL BAŞKANLIĞI

Bölücü, ötekileştirici, toplumun önemli bir kesimini aşağılamaya yönelik, ırkçı bir dille yazılmış bu yazının içeriği son derece insanlık dışıdır.

İsmini anmak bile istemediğimiz bu şahsı, yazdığı yazı nedeniyle nefretle kınıyor, hukuken gerekli girişim ve mücadelenin en güçlü şekilde yapılacağını kamuoyunun bilmesini istiyoruz.

Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin Adana’da insanlar, toplumlar ve halklar kardeşçe, barış içinde, Türkiye’ye örnek olacak bir hoşgörü ortamında yaşamaya devam edecektir.

CHP Adana İl Örgütü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir