Ordu Valiliği Uyardı: Yoğun Kar ve Tipi Geliyor, Kar Kalınlığı 20 Santimi Aşacak!
Ordu Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verileri ışığında il genelini kapsayan kritik bir uyarı yayımladı. Bu akşamdan itibaren başlayacak yağışların, yarın (Pazartesi) iç kesimlerde yer yer 20 santimetreyi aşan yoğun kara dönüşeceği bildirildi.
Ordu’da kış şartları ağırlaşıyor. Valilikten yapılan son dakika açıklamasına göre, il genelinde bu akşam saatlerinden itibaren hava muhalefeti etkisini artıracak. Yapılan değerlendirmelerde, yağışların kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacağı belirtildi.
Valilik açıklamasında özellikle 12 Ocak 2026 Pazartesi gününe dikkat çekildi. İlin iç kesimlerinde kuvvetli kar yağışı beklenirken, kar örtüsünün 10 ila 20 cm arasında olacağı, bazı bölgelerde ise yoğun kar yağışıyla birlikte bu rakamın 20 cm ve üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.
Etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı hava dalgasının, 13 Ocak 2026 Salı günü öğle saatlerine kadar devam edeceği öngörülüyor. Valilik, bu süreçte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları ve ilgili kurumları uyardı.
Açıklamada, yoğun kar yağışının beraberinde getireceği riskler tek tek sıralandı. Vatandaşların şu konularda dikkatli ve tedbirli olması istendi:
• Ulaşımda Aksamalar: Yoğun kar nedeniyle yolların kapanması veya ulaşımın güçleşmesi.
• Buzlanma ve Don: Ani sıcaklık düşüşleriyle birlikte yollarda gizli buzlanma riski.
• Tipi: Yüksek kesimlerde görüş mesafesini düşürecek tipi olayı.
• Çığ Riski: Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi.
1
Bamya ve Bamya Tohumunun Şaşırtıcı Faydaları
6530 kez okundu
2
CHP’li Orhan Sümer: Bu Maaş Emekçi Katliamıdır!
6122 kez okundu
3
Limon Otu: Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?
5728 kez okundu
4
Adana’da Yer Yerinden Oynayacak: 2. Dadaloğlu Aşıklar Bayramı Geliyor!
5055 kez okundu
5
Türkiye genelinde yankı bulmasını dilediğim bir hizmettir.
4790 kez okundu