Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /home/u8559022/public_html/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88

Özverili Ve Bilinçli Yaklaşımla Aşarız…

  Ey insanoğlu,Canlıların Habitatına neden dokunursun-neden bozarsın ki…

Yarasa’nın mağarada ki yuvasında ne işin var,Yılan yerin altında sen ne yapıyorsun orada…Yarasa çorbası nedir,yılanlı yemekler nedir,sana” O Güzel İnsanlar Hatta Akrabamız Olan Kızıldereli’ler”,temel yenilebilir bitkileri koruyarak günümüze taşıdı ki.

Artık tabiki de önümüze bakacağız,hem de at gözlüğüyle;

Coronavirüs Çin’in Wuan Kentinde ki hayvan pazarında bir kadında görüldü ilk ve ardı sıra ayakta aniden yere yığılıp ölenlerle devam etti.Dünya sağlık örgütü Pandemik bir hastalık ilan etti bu virüsü.

Dünya genelinde şimdiye dek 155 binden fazla vaka tespit edilen Corona virüsten 5900’e yakın insan hayatını kaybetti.

Hastalığa yakalanan 70 bine yakın kişi sağlığına kavuştu.

Bu oranın aksine  Sars virüsününde,hastalığa yakalanıpta ölümle sonuçlanan vakalarda ki oran yüzde yirmiye tekabül etmekteydi..!

Çin kontrol altına aldı çok sıkı uyguladıkları önlem ve özverilerle.İran’da hala süren bir kayıplar zinciri var,tedbirler çok cılız,İtalya bana bir şey olmaz derken Modanın Başkenti Milano ve öteki sektörel sanayilerin olduğu şehirlerde çalışanların ucuz iş gücü olan Çin’lileri unuttu(Yılbaşı tatili için ülkelerine gidip geri dönen Çin’liler yaydı virüsü),şu anda İtalya tamamen trajedi;insanlar ekmek ihtiyacında karneleriyle birlikte,karakol nezaretinde gereksinimini giderebilmekte,doktorlar hasta ayrımı yapma travmasındalar,son gelen haberlerde virüsün kontrol altına alındığı doğrultusunda yeni yeni.

Bu virüs ilk bulaştığında hızlı yayılıyor,kişi beş kişiye bulaştırıyor,o beş kişi yirmi beş kişiye…logaritmik bir şekilde ilerliyor ama hızlı önlemlerle,insanoğlu yeniyor neticede yenecekte üstün zekası ve ciddiyetiyle.

Bizde de her ne kadar da Hayalet Şehre dönüşmüş olsada yaşadığımız yerler,çokta uzun sürmeyeceği kanaatindeyim bu hayat ve zaman duruşlarının.Devletimiz de başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere işi sıkı tutarak Halka moral ve bilinç aşılıyor minnettarız.

Biz kara gün dostu olan bir milletiz,dar günde kötü günde kenetlenebiliyoruz,Devletimiz büyüklük yaptığı müddetçede gereken özveriler her kesimde olacağı kesin.Birde biz tamamen kapılarımızı dışarıya kapatsak dahi kendi kendimize yetebilecek bir coğrafyada yani Mezopotamya’da yaşamaktayız,mesela deniliyor ki marketlerde makarna kalmadı makarna üreticilerinin tepesindeki Zad hemen açıklama yapıyor;icap ederse bir yıl yetebilecek makarnayı en uygun şekilde en uygun fiyata arz ederiz.

Yapmamız gereken icap eden bilimsellik taşıyan kurallara uyarak geçici olmak şartıyla yaşam tarzı olarak kabullenmeliyiz bu tedbirleri,çünkü ne kadar çok mücadele/o kadar çabuk virüs’te kaybolma ve hızla yok olma.

Devletimiz şuna bakacak önümüzdeki 10-15 günde(ki umarım öyle olmaz);”Vaka sayısı artarsa radikalleştirecek önlemleri,sokağa çıkma ve İtalya’dakiler gibi önlemlere mecburen yanaşacak,bunu yaşamamız için resmi kurumların açıklamalarını önemsemeli ve uymalıyız,illa ki dezenformasyonlar olacaktır,onlarada itibar etmeyelm(onlar hakkında da takibatlar başlatıldığını biliyoruz).

“Başakşehir’de sahte içkiyle Coronavirüs’e karşı başlattıkları mücadelede 2 kişi öldü, 1 kişi yoğun bakımda”..Böyle kulaktan dolma şeylerden katiyen kaçılmalı..!

Elleri sık yıkamalı(yıkayacak düzenek yoksa başka bir yere ellerin temasından sonra yüzünüze götürmemeli),kolonyayla dezenfekte etmeli,kronik hastalar maske kullanarak hayatını idame ettirmeli,sosyal mesafe yaratılmalı(bunları beynimize kazımalıyız)…bu gibi çok külfet yaratmayacak önlemlerle Covit 19’du biz öldüreceğiz.

Hayatı ve kendimizi sevelim/Sevdiklerimizi sevelim/Onlar için herşey için/Kendimiz için…

Paniksiz ama tedbirli günler.

İsmet Tanlı

2 thoughts on “Özverili Ve Bilinçli Yaklaşımla Aşarız…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir