https://www.facebook.com/haberinsonugazetesi/şirvan yücel

STRES YAPMAYAN AŞK

Stres siz aşk nasıl olur? Sorusunun cevabını Dünya Değişim Akademisi’ndeki uzmana sorduk, çok etkili bilgiler edindik bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum.

” Örneğin insan kendisinden bıktığında başka biriyle birlikte olmak ister ama diğer insanlardan bıktığında kendi başına kalmak ister. Bu durumda tek başına olmak veya birlikte olmak seçim meselesi olmamamlıdır.

İnsan tek başına kalmaya ihtiyaç duyduğunda tek başına kalmalı, başka biriyle birlikte olmaya ihtiyaç duyduğunda ise başka biriyle olmalıdır. Zira başka biriyle birlikte olmak, insanın içinde tek başına kalma arzusuna neden olur.

insan başka biriyle birlikte olmak ister.

Fakat bir süre yalnız kaldıktan sonra insan başka biriyle birlikte olmak ister. İşte insan içsel ritimlerini takip etmelidir ve iç ritmine uyarak ya yalnız kalmalı ya da birlikte olmalıdır. O zaman seçimler strese neden olmaz.

İşte stres yapmayan aşkın büyüsü

İki insan birlikte tekâmül ederse ve aralarında gerçek bir sevgi varsa, ritimleri birlik içinde hareket etmeye başlar. İşte stres yapmayan aşkın büyüsü, mucizesi budur! Sevgililer aynı zamanda birlikte olma veya ayrı kalma arzusuna sahip olacaklar.

İki aşığın ritmi tek bir ritim hâline gelir. O zaman sevgililer bazen biraraya gelip birbirlerinin içinde erir, bazen ise birbirlerinden doğup geri çekilir ve yalnız kalır. Bu tür tekâmülsel uyum ne seçim ne de stres yapmayı gerektirir.

Tekâmül ve aşk arasında seçim yapılmamalıdır. Her ikisi  de gerçekleştiğinde ritimleri bütünlük içinde olacak. İnsanın içinde hangi ritim yükseliyorsa, birey kendisini o ritmin akışına bırakmalı ve stres yapmadan mutlu olmalıdır.”

https://www.facebook.com/haberinsonugazetesi/
One thought on “Stres yapmayan aşk”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir