AKP İKTİDARINDA EĞİTİME ve ÖĞRETMENE ÖDENEK YOKAKP İKTİDARINDA EĞİTİME ve ÖĞRETMENE ÖDENEK YOK

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Öğretmenlere her sene eğitim öğretim yılı başında verilen kırtasiye yardımı ile ilgili eleştirilerini gündeme taşıdı.

Orhan Sümer, “Öğretmenlerimize gerekli ekonomik destek verilmiyor” Dedi.
ÖĞRETMENLERİMİZİN KIRTASİYE YARDIMINDAKİ ARTIŞI SADECE 40 LİRA

Orhan Sümer, “Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenlere her yıl, eğitim yılı başında, eğitime hazırlık ödeneği adı altında belli bir ücret ödemesi yapılıyor. Bu tutar öğretmenlerimize bir nevi ilaç oluyor. Yaşanan bunca ekonomik sıkıntıya rağmen bu sene öğretmenlerimizin durumu yine göz ardı edilmiştir. 2021 yılında öğretim yılına hazırlık ödeneği de yüzde 2,5 oranında artırılarak 1.210 TL’den 1.250 TL’ye çıkarılmıştır. Yani öğretmenlerimize sadece 40 lira fazla ödeme yapılacak. Bu tutar gerçek enflasyon oranı baz alınarak en az yüzde 40 yüzde 50 arttırılmalıdır. Ancak o zaman öğretmenlerimiz bir nebze yara sarabilir.” Dedi.

ÖĞRETMENLER EK İŞ YAPMAYA MECBUR
Her yıl mezun verilen öğrenci sayısıyla açık şekilde
AKP İKTİDARINDA EĞİTİME ve ÖĞRETMENE ÖDENEK YOK

Orhan Sümer, “Raporlarla, okullardaki gözle görülen durumla, her yıl mezun verilen öğrenci sayısıyla açık şekilde öğretmen ihtiyacımız olduğu kesin. Ancak iktidar yetkililerine sorduğumuz zaman iş eğitim ve öğretmen olunca ödenek yok açıklaması yapılıyor. Türkiye gibi bir ülkede eğitime verilen önem vicdanları yaralıyor. En çok değer görmesi, yatırım yapılması gereken alan en az değeri görüyor. Öğretmenlerini bu kadar sınıflandıran, ekonomik zorluklar içinde mücadele etmeye mecbur bırakan başka bir iktidar olmamıştır” Dedi.

ÖĞRETMENLER EK İŞ YAPMAYA MECBUR

Orhan Sümer, “Öğretmenlerimize verilecek yardımlarda bile 10 lirayı hesaplayan iktidar, aslında durumun ne kadar vahim olduğundan habersiz. 19 yıllık AKP İktidarının sonunda öğretmenlerimiz artık ikinci, hatta üçüncü işte çalışmak zorunda kalıyorlar. Ek ders ücretlerini alamayan, kadrolu, ücretli, sözleşmeli ayrımına tabi tutulan öğretmenlerimiz hayat şartları altında ezilmemek için başka işlerde çalışmak zorunda kalıyorlar. Atanamayan öğretmenlerimizin konusu ise artık kangren olmak üzere. İktidarın artık bu konuyu görmezden gelme şansı kalmamıştır.” Dedi.

BENZER HABERLER AKP İKTİDARINDA EĞİTİME ve ÖĞRETMENE ÖDENEK YOK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir