TDP Genel Başkanı Mustafa SarıgülTDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül
TDP Genel Başkan Sarıgül Batman İl Merkezinin Açılışını Yaptı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül’ün, 16 Ağustos 2021 Pazartesi Günü , Batman İktidara Hazırlık Merkezinde yapmış oldukları konuşmada  

UYARIYORUM! AFGANİSTAN BİR BATAKLIKTIR!

Oraya giren çıkamaz.Bu iş ne Suriye’ye, ne de Libya’ya benzer.Afganistan bir bataklıktır. Mehmetçik bu bataklığa kurban edilemez. Sovyetler Birliği Afganistan’da 9 yıl savaştı. 15.000 askerini kaybetti ve çekip gitti. Amerika, Afganistan’ta 20 yıl savaştı. Bu Amerika’nın bir başka ülkede yaptığı en uzun süreli savaştı. Amerika, 2.500 askerini kaybetti, binlerce askeri sakat kaldı. Sonunda o da o çekip gidiyor.İngiltere gidiyor,Almanya gidiyor,İtalya gidiyor, Polonya gidiyor,Avusturalya çekip gidiyor.Kim varsa askerini, diplomatını, vatandaşını alıp gidiyor.

Peki Türkiye ne yapıyor? Oradaki Mehmetçik varlığını artırmaya çalışıyor. Hali hazırda orada 600 Mehmetçik’e ek olarak yeni Mehmetçikler gönderiliyor.

Rusya’nın, Amerika’nın, Avrupa’nın, yani tüm dünyanın 40 yıldır çözemediği Afganistan meselesini 1000 tane Mehmetçik’in sırtına mı yüklüyorsunuz?

Amerika’nın, Rusya’nın 40 yılda tüm gücüyle yapamadığını, 1000 tane Mehmetçiğimizle biz mi yapacağız? Bu çok yanlış ve vahim sonuçları olacak bir maceradır ! Mehmetçiğimizi bu iç savaşın içinde tutmak bize acılar yaşatır! 

Herkesi devlet adamlığına uygun bir ciddiyetle sorumlu hareket etmeye davet ediyorum! Bakın bu iş ne Libya’ya benzer, ne Suriye’ye benzer !Bu iş Türkiye’yi çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya bırakır. Türkiye Değişim Partisi olarak, ülkeyi yönetme sorumluluğu taşıyan iktidara sesleniyoruz; gelin Mehmetçiği bu maceraya sürüklemeyin! Gelin Türkiye’yi bu bataklığa sürüklemeyin! Türkiye’nin bugünkü şartlarda Afganistan’da hiç bir işi yoktur.

Biz Afganistan’daki kaos nedeniyle burada kendi sınırlarımıza dahi hakim olamazken, orada, Taliban’ın göbeğinde ne işimiz var?

MEHMETÇİĞİN GÖREVİ KABİL’İ KORUMAK DEĞİLDİR!

Türkiye’mizin sınırlarını korumaktır ! Sınırlarımız delik deşik olmuştur.Kaldı ki, bu kontrolsüz göç ile, ülkemize çok sayıda Taliban militanının gelmediğini nereden biliyoruz?

Taliban’ın Afganistan’daki kaosu militanları aracılığı ile ülkemize ihraç etme riski vardır. Öte yandan, Türkiye Taliban’ın hasmı olan, General Raşit Dostum’a

ev sahipliği yaptığı için de Taliban’ın hedefindedir. Bu nedenle bir saniye bir geçirmeden;

1. Mehmetçik derhal ve ivedilikle Afganistan topraklarından çıkarılıp ülkemize getirilmelidir !

2. Bundan 6 ay önce uzatılmış ve 1 yıl daha geçerli olan Afganistan’a asker gönderme tezkeresi hemen yürürlükten kaldırılmadır !

Türkiye Büyük Millet Meclisindeki tüm partiler, bu tezkereyi   acilen yürürlükten kaldırmalıdır.

3. Afganistan’da bulunan, diplomat, işadamı, işçi, nakliyeci, görevli Türk vatandaşı kim var ise, derhal tahliye edilmeli ve ülkemize getirilmelidir !

4.  Afganistan’dan gelen göç dalgası için hem sınırlarımızda gereken tüm tedbirler alınmalı, hem de bu konuda uluslararası kamuoyu ile işbirliği yapılmalıdır!

5. Türkiye, dünyanın en büyük ülkelerinin sebep olduğu bu göç kaosunun yükümlülüğünü tek başına üstlenemez.

6. Türkiye, Suriye’den, Mısır’dan, Libya’dan, Irak’tan koas ve kriz ithal etmeyi bırakmalı, kendi güvenliği ve kendi vatandaşlarının huzuruna öncelik vermelidir.

GÜN MACERA ARAMA GÜNÜ DEĞİLDİR. GÜN BASİRETLİ VE DİRAYETLİ OLMA GÜNÜDÜR!

One thought on “TDP Genel Başkan Sarıgül Batman İl Merkezinin Açılışını Yaptı”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir