Tur Ayakkabı, dış pazara açılıyorTur Ayakkabı, dış pazara açılıyor

Yarattığı istihdamın dışında kent ve ülke ekonomisine katkı koyan firma; İngiltere başta olmak üzere Romanya ve Ukraynalı ayakkabı firmalarıyla iş bağlantısı yapıyor…

Tur Ayakkabı, dış pazara açılıyor

Pandemi nedeniyle bir çok işletme kepenk kapatırken, genç girişimci Ayhan Kaliç; mazeret arkasına sığınmak yerine kent ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak üzere üretime devam ediyor. Üretimin her aşamasında titiz bir çalışma sergileyen Kaliç gibi müteşebbislerin sayısının artması gerekiyor.

Dünyayı etkisi altına alan, ekonomik yapılara büyük zarar veren corona virüs nedeniyle piyasalarda adeta yaprak kımıldamıyor. Ülkemizin önemli istihdam kaynağı konumunda olan KOBİ’ler pandemiden olumsuz etkilenirken, ekonomik daralma yüzünden büyük-küçük tüm işletme sahipleri kara kara düşünüyor.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen; bazı sektörlerde az da olsa yüzü gülümseten gelişmeler de yaşanıyor. Adana’da Metal İşleri Sanayi’de faaliyet gösteren Tur Ayakkabı Deri San ve Tic.Ltd.Şti, önemli oranda istihdam yaratırken gerek kent ekonomisine ve gerekse de ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Özellikle dış piyasayada tanınan ve her geçen gün artan iş bağlantılarına sahip olan firma; Romen ve Ukrayna pazarına da açılmış durumda. Ukrayna’da ayakkabı sektörünün sayılı firmalarından biri olan Victoria Ayakkabıcılık İç ve Dış Ltd.Şti firması yetkilileri; Tur Ayakkabı ile bağlantıya geçerek, çok miktarda farklı modellerde ayakkabı için görüşmelere başladı.

Victoria Ayakkabıcılık İç ve Dış Tic.Ltd.Şti firması sahibi Sandolina Victor, eşi ve firma müdürü, Tur Ayakkabı firması sahibi Ayhan Kaliç ile bir araya geldi. Yabancı firma yetkilileri, daha önce Çin pazarıyla iş yaptıklarını ancak ithal ettikleri ürünlerin kalitesinden memnun kalmadıklarını belirterek, Türk pazarına yöneldiklerini dile getirdi. Firma yetkilileri; Adana’da bu sektörde faaliyet gösteren bir çok firmayla görüştüklerini belirterek; Tur Ayakkabıcılık ile yaptıkları görüşmeden memnun kaldıklarını, önümüzdeki süreçte siparişlerinin artacağına dikkat çekerek; Tur Ayakkabıcılık’ta inceledikleri ve modaya uygun gördükleri modellerden örnekler aldıklarını, ürünlerin Ukrayna’nın iklim şartlarına uygun olması, ekonomik ve sağlamlığını ön planda tuttuklarını ifade ettiler.

Tur Ayakkabı Deri San. Tic.Ltd.Şti firması ortağı Ayhan Kaliç de yaptığı açıklamada; son dönemlerde Romanya ve Ukrayna’dan önemli misafirleri olduğunu, üretim tesislerini gezdikten ve ürünleri inceledikten sonra memnun kaldıklarını belirterek; firma olarak pandemi ortamında önemli bir istihdam yarattıklarını, iş bağlantılarının artmasıyla birlikte kent ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir