Vali Mahmut Demirtaş, Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında Yüreğir Kaymakamlığı ile Yüreğir Belediyesinin birlikte düzenlediği başarılı öğrencilere hediye dağıtım törenine katıldı.
ADANA(HABERİN SONU)Vali Yarımcısı Murat Süzen, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Tosun, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayıp “Güney Adana Kalkınma Programı” tanıtım ve animasyon gösterimi ile devam etti.
Törende bir konuşma gerçekleştiren Vali Demirtaş, “Çeşitli platformlarda sürekli ifade ettiğim ülkemizin önemli bir gerçeğini, bugün sizlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum. 81 milyon nüfuslu büyük bir ülkeyiz. Ülke olarak en büyük gücümüz, beşeri sermayemizdir. Öyle ki nüfusumuzun yaklaşık dörtte biri, 20 yaşın altındadır.”dedi.
İlimizde de yaklaşık 500 bine yakın çocuğun okul çağında olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Dünyanın giderek yaşlandığı bir dönemde, ülke olarak böylesine önemli bir gücü, önemli bir potansiyeli taşımamız, bizi gelecekte mutlaka diğer ülkelerin önüne taşıyacaktır.İşte bu sebeple sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz için başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz olmak üzere, bizler, devletimizin tüm imkânlarını seferber etmiş durumdayız.”dedi.

Konuşmasının devamında öğrencilere seslenen Vali Demirtaş “Özellikle son 17 yılda sizlerin daha iyi, daha modern, daha sağlıklı koşullarda eğitim-öğretim görmeniz, spor yapabilmeniz, sanatsal ve sosyal faaliyetlere katılabilmeniz için ilimiz genelinde birçok okul binasını, spor salonunu, kültür ve sanat merkezini hizmete sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. Osmanlı Devleti’nin manevi mimarı Şeyh Edebali’nin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözü nasıl yüzyıllar boyu ecdadımıza yön ve yol verdiyse, bugün bu öğüdün izinden bizler de emin adımlarla yürüyoruz. “ şeklinde konuştu.
“İnsanımıza dokunmaya, onlara kulak vermeye, sevinçlerini paylaşmaya, dertleriyle dertlenmeye ve program kapsamında ürettiğimiz projelerle bu dertlere derman olmaya gayret ediyoruz.” diyen Vali Mahmut Demirtaş, “Sadece Güney Adana’da değil, ilimizin dört bir yanında da çalınmadık kapı, aşılmadık eşik bırakmamak için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz.Zira programın içeriğinde eğitimden sağlığa, emniyetten istihdama, kültürden sanata varıncaya kadar, hayatın her alanına dokunduğumuz projelerimiz var. 43 projeyle başladığımız Güney Adana Kalkınma Programı, bugün 56 projeyle aktif ve dinamik bir biçimde yoluna devam ediyor.” dedi.
Vali Mahmut Demirtaş konuşmasının devamında “Bugün de Yüreğir Kaymakamlığımızın gençlerimizin bağımlılıktan korunması amacıyla yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kaymakamlığımıza sağladığı spor malzemelerinin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizi, dağıtımını yaptığımız yaklaşık 700 bin TL değerindeki bu malzemelerle spor yapma kültürüne bir adım daha yaklaştırırken, Güney Adana Kalkınma Programının etki alanını da genişletmiş oluyoruz.
Öte yandan bu programdan sonra Yüreğir Hatice Hatun Anaokulumuza geçeceğiz. Yüreğir Güney Adana Aşevinden anaokullarımıza temin edilmeye başlanan öğle yemeği faaliyetini yerinde inceleyeceğiz. Yüreğir’de üç anaokulumuzda toplamda 250 öğrenciyle başlattığımız bu çalışmamızı, iki haftada 350 öğrenciye çıkardık.Yüreğir’deki tüm anaokullarımıza bu hizmeti sunacağız.” ifadelerine yer verdi.

Güney Adana’nın suç, terör ve uyuşturucuyla anılan adını; ekonomik, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle anılan bir noktaya getireceğiz. Bunu sizlerle başaracağız. Sizlerin azmi, gayreti ve başarısı bizi bu hedeflere taşıyacak. Okuyacaksınız; çok çalışacaksınız. Büyüklerinizin, öğretmenlerinizin sözlerini dinleyeceksiniz. Sizi iyiliğe, doğruluğa, dürüstlüğe sevk eden arkadaşlar edineceksiniz.
Birlik ve beraberlik cümlelerini ifade etmişken kahraman askerlerimizin, ordumuzun gerçekleştirdiği “Barış Pınarı” harekâtına da değinmek istediğini belirten Vali Demirtaş, “Öncelikle harekâtta bugüne kadar şehadete yürüyen askerlerimize ve sivillerimize Rabbimden rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ayrıca masada var olmanın ilk ve en önemli şartının, sahada da var olmaktan geçtiği bir kez daha kanıtlanmıştır.” dedi.
“O sebeple ülke ve millet olarak hem sahada, hem de masada istediklerimizi elde edebilmek için tek ses olmaya devam etmeliyiz.” diyen Vali Demirtaş “Tek yürek, tek bilek hareket etmeliyiz. Kardeşliğimizden, birliğimizden ve beraberliğimizden asla taviz vermemeliyiz. Bir kez daha altını çizmek isterim ki bu coğrafyada barışın, huzurun ve güvenin tesisi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Vali Demirtaş’ın konuşmasının ardından başarılı olan öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesinin ardından tören son buldu.
HABER UĞURHAN TEMUR