44,8950
0.23%52,8913
-0.09%6.965,35
1,07%14587.93
1,07%
Yerli Solunum Cihazının İlk Prototipi
Coronovirüs salgını sebebi ile hastanelerde normalin üzerinde hasta bulunması bir takım tıbbi malzemelerin ve cihazların yetersiz gelmesine neden oldu. Coronavirüs’ün doğrudan akciğerleri hedef olarak alması sebebi ile hastaların solunumu zorlaşıyor olması şüphesiz solunum cihazlarının yetersiz gelen tıbbi cihazların başında yer almasına neden oldu.
Bu sebeple kısa bir süre önce Arçelik ve Biosys Biyomedikal, ASELSAN ve Baykar Savunma’nın katkılarıyla yerli solunum cihazı geliştirmeye başlanmıştı. Geliştirilen bu solunum cihazının seri üretime hazır ilk prototipinin videosu, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar tarafından paylaşıldı.
BAYKAR A.Ş.’nin Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, yerli solunum cihazının seri üretim ilk deneme prototipinin görüntülerini “Yerli solumun cihazımızın seri üretim ilk deneme prototipi… BİOSYS Biyomedikal Ltd. Şti. tasarladı, Arçelik üretti, ASELSAN ve BAYKAR A.Ş. mühendislerinin teknik destek ve katkılarıyla… Hep birlikte başaracağız.” ifadesi ile sosyal medya üzerinden paylaştı.
KAYNAK DESTEK PATENT
1
Başkan Volkan Karasu: “Bazı Oda Başkanları Rüzgâr Gülü Gibi! Muhalefete Yiğit, İktidara Suskun!”
8671 kez okundu
2
Vali Mustafa Yavuz: “Fuarlar Üretimi Görünür Kılıyor, İş Birliklerini Artırıyor”
3553 kez okundu
3
Türkiye Ekonomisi İçin Kritik Uyarı: CEO ve Finans Uzmanı Eksikliği, Çin Fonları ile Aşılabilir
3282 kez okundu
4
Fatma Şahin ve Yavuz Selim Köşger, Çukurova’da Bölgesel Kalkınma İçin Bir Araya Geldi
3205 kez okundu
5
Emekli İkramiye Müjdesi: Ödemeler Bugün Başladı!
3203 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.