CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ikinci el araç satışından binde 5 vergi alınacak olmasına sert tepki gösterdi
“Hükümet, gözünü ikinci el araç pazarına dikti”
İkinci el araç satışında binde 5 vergiye sert tepki
“ 270 lira ehliyet güncelleme parası hangi aklın ürünüdür”
NOVACELL AJANS/ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, hükümetin yama tutmayan bütçe için yeni kaynak arayışına girdiğine dikkat çekti. Dr. Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada hükümetin bu kez de gözünü geçen yıl 6 milyon satışın yapıldığı ikinci el araç pazarına diktiğini kaydetti.
Meclise getirilmesi beklenen yasa taslağına göre ikinci el araç satışından binde 5 oranında vergi alınacak olmasının zaten daralmış piyasada ciddi bir mağduriyet yaratacağına işaret eden Dr. Şevkin, ayrıca ehliyetini yenilemek isteyen vatantaştan 15 lira alınmasına karşılık, sürücü belgesini 5 yılda bir güncellemek isteyen ağır vasıta araç sürücülerinden ise 270 lira alınmasına da tepki gösterdi.
“Araç fiyatlarının yükseldiği, sıfır araç temininde yaşanan sıkıntı ve maliyetlerin artışının ardından neredeyse 10 yılda bir aracını değiştirmek isteyen vatandaşa yeni vergi bindirilmesi kabul edilemez” diyen
“Ayrıca ehliyetini yenilemek isteyen vatandaştan 15 lira alınmasına karşılık ehliyetini 5 yılda bir güncellemek isteyen ağır vasıta ehliyet sahibi insanlarımızdan 270 lira alınması da hangi aklın ürünüdür. Hükümet, büyüyen bütçe açığına vatandaşın sırtına yeni vergiler bindirerek çözüm bulma alışkanlığından vazgeçmek, iğneden ipliğe vergi yükü altında ezilen, pandemi sürecinde kepenk kapatan, açlığa mahkum edilen esnaf ve vatandaşımızın üzerinden elini çekmek zorundadır.”
1
Yıldırım; “Yeşil vatanımıza sahip çıkıyoruz”
11346 kez okundu
2
“Günebakan Olmayı Bırakın, Adana’nın Bakanı Olun!”
8851 kez okundu
3
Çukurova Belediyesi Hayvan Barınağı’nda 5 Kadın Çalışan Patili Dostların Umudu Oldu
4959 kez okundu
4
Adana Demirspor’un Efsane Kaptanı Tombik Ahmet Anılıyor
4833 kez okundu
5
Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri Tapu Destekli Kefalet Senediyle Yeni Finans Dönemi Başlattı
4738 kez okundu