Cemal Burak KaramustafalıoğluCemal Burak Karamustafalıoğlu
Deva Partisi Çukurova İlçe Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

KARAMUSTAFALIOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı, Deva Partisi Çukurova İlçe Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrede daha önce ataması yapılan Cemal Burak Karamustafalıoğlu, yapılan oylamada üyelerin tamamının oyunu alarak, Deva Partisi Çukurova İlçe Başkanı oldu.

ÇUKUROVA’DAN BAŞLIYORUZ

Deva Partisi Çukurova İlçe Başkanı Cemal Burak Karamustafalıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada; Kongrelerin siyasi partilerin düğünleri olduğuna vurgu yaparak, bu sürece çok iyi hazırlandıklarını kaydetti. Başkan Karamustafalıoğlu,  “Çok ehil ve liyakatli kadrolarımızla, herkesin elini taşın altına koyduğu, güzel bir kongre hazırlık süreci yaptık. ‘Bu düzen değişecek’ diyerek, birbirinden kıymetli yol arkadaşlarımla, bu düzeni değiştirmeye Çukurova’dan başlıyoruz. Deva Partisi’nde özlediğimiz değerler olan tevazu, alçak gönüllülük, liyakat, basın, ifade özgürlüğü, gerçek bir demokrasi ve daha birçok konunun çok ciddi bir şekilde ele alındığını gördüm. İlk defa kendimi bir siyasi partiye ait hissettim.” dedi.

Deva Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Ramiz Ongun
Deva Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Ramiz Ongun
ÜLKEMİZ GERİYE GİTTİ

Özellikle 2015 yılından bu yana ülkede bazı şeylerin iyi gitmediğini ifade eden Başkan Karamustafalıoğlu, sürecin her yıl dozajın aşarak artmaya devam ettiğini belirtti. Karamustafalıoğlu; “Ekonomi ve hukuk başta olmak üzere, birçok konuda ülkemiz bırakın yerinde saymayı, geriye gitti. Zamanla bu ülkeye ve geleceğe dair inançlarımı yitirmeye başlamıştım. Belli bir zaman sonra Genel Başkanımız Ali Babacan Deva Partisi’ni kurdu. Birgün değerli bir arkadaşım Deva Partisi’nin kurulduğunu, Ankara’dan bir heyetin teşkilatlanmak üzere Adana’ ya geleceğini söyledi. Bu beni çok heyecanlandırmıştı. Deva Partisi’nin Adana’da kurulmasıyla il yönetim kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı görevleri yaptım.”diye konuştu.

DEVLET TASARRUF YAPAR

Katıldığı bir TV programında Ali Babacan’ın söyleşisinden çok etkilediğini dile getiren Başkan Karamustafalıoğlu, bunun partiye olan bağlılığını daha da arttırdığını belirterek, şu ifadelere yer verdi.“Genel Başkanımız Babacan,

 Bakanlığı döneminde önüne gelen bir evrakın arka yüzlerinin boş olduğunu görür ve ‘Benim Bakanlık yaptığım kurumda bir tane A- 4 kâğıdı bile israf edilmemeli’ söylemi üzerine şunu düşündüm; ‘Bir sayfa kâğıdın tasarrufunu yapan kişi, bu ülkenin başına geldiğinde ne tasarruf yapar.’ Bugünkü yönetim millet tasarruf yapar, devletin yandaşları için derken, biz devlet tasarruf yapar millet için diyoruz. Çünkü millet olmaz ise devlet olmaz. Devlet babadır, vatandaşını korur. Devleti yönetenler yalan söylemez. Vatandaşı aç yatarken, açlıktan intihar ederken, saraylarda hangar dolusu uçaklarla sefa sürmez.” 

TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR

Deva Partisi Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık ise konuşmasında; Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinden bu yana en kötü dönemlerinden birini yaşadığını dile getirerek şunları söyledi;  “Türkiye her zaman eleştirilen o eski günlerine dönmüş durumda. Şu anda hepimiz hayat pahalılığını, enflasyonu iliklerimize kadar hissediyoruz. Bugün marketlerde yüzde yüz fiyat artışı olduğunu görüyoruz. Peki, bu en kötü dönemi neden yaşıyoruz? Çünkü şu anda Türkiye iyi yönetilmiyor. Biz gelişmiş ülkeden vazgeçtik, üniversiteyi kazanmış öğrencimize barınma imkânı sunamıyoruz. Şu anda emekli Türkiye’de açlık sınırının altında maaş alıyor. Böyle bir dünya yok.”

DEVA PARTİSİ Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık
DEVA PARTİSİ Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık
YÜZ AKI OLACAK İYİ BİR ŞEY YOK

Deva Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Ramiz Ongun, Deva hareketi ve Türkiye için kongrenin hayırlar getirmesi temennisin de bulunarak, ülkede son 25 yıldır her şeyin çok kötüye gittiğine işaret etti. Ongun şunları kaydetti ; “İsviçre’de meclis kendisini fesh etti. Halledecek hiçbir problem yok. Meclisin işi yok. Memleketin hangi sorunundan konuşayım nereden başlasak derken, bende hemen hemen o adamların durumundayım. Bir tane yüz akı olacak, iyi bir şey yok ki. Dış politika çok mühim konu. Türkiye dış politikaya çok değer verir. Dış politikada bizim milletimiz çok hassas davranır. Daima hükümetinin devletinin yanında olur. Fakat son zamanlarda dikkat ediyorum, öyle bir iktidara sahibiz ki maalesef, milletin bu çok önemli meziyetinide kaybetmeye başladılar.”

ŞÖLEN HAVASINDA KONGRE

Coşkulu bir şekilde başlayıp, şölen havasında geçen kongreye; Deva Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Ramiz Ongun, Kurucular Kurulu Üyesi Tuğba Tapsız, Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık, Deva Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, Genel Merkez Teşkilat İşleri Başdanışmanı Musa Şanal, Deva Partisi Seyhan İlçe Başkanı Halit Acı, Yüreğir İlçe Başkanı Hamza Milli, Ceyhan İlçe Başkanı Mehmet Çakır, Kozan İlçe Başkanı Güngör Avan, İmamoğlu İlçe Başkanı Ali Can Erdoğan, Tarsus İlçe Başkanı Ferhat Gündeş, İYİ Parti Çukurova İlçe Başkan yardımcısı Cihan Özkan ve heyeti, Memleket Partisi Çukurova İlçe Başkanı Murat Aravi, Tüm Büro-Sen Genel Başkanı Halit Önük, Adana Uludereliler Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, çok sayıda partili katıldı.

YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Deva Partisi Çukurova 1.  Olağan Kongresi’nde delegelerin katılımı ile gerçekleşen seçim sonucunda, Başkan Cemal Burak Karamustafalıoğlu, seçildi.

Cemal Burak Karamustafalıoğlu
Cemal Burak Karamustafalıoğlu
İlçe asil yönetim kurulu listesi ise şu şekilde:

Adem Bozkurt, Mehmet Fatih Ersoy, Ahmet Taşçı, Mehtap Seçerlioğlu, Betül Özgen, Menderes Sayın, Deniz Gizem Atik,  Nesire Türe, Fatih Serbay Şahin, Nurullah Tekin, Fırat Azger, Servet Uter, Filiz Oluz, Serhat Temiz, Gökhan Ak, Ümüt Oğuz Dur, Kadir Bayram,  Yurdanur Geçmen, Mahmut Baran, Zülfiye Su Altunufağı

İlçe yedek yönetim kurulu üyeleri:

Ahmet Tekin Gündoğdu, Ali Yavuz, Arif  Karakaya, Emre Coşkun, Feyza Öztekin, Hamit Kavlak, Himmet Taşkıran, Muhammed Ali Demir, Mustafa Duran Umay, Mustafa Tilki.

İLGİLİ HABERLER

Deva Partisi Ceyhan İlçe Başkanlığı Toplantısı

DEVA Partisi Tufanbeyli İlçe Kongresi Gerçekleştirildi

Deva Partisi Ceyhan İlçe Başkanlığı Toplantısı

DEVA Partisi Kozan Ve Aladağ Kurucu İlçe Başkanları Atandı

One thought on “Deva Partisi Çukurova İlçe Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi,”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir