Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /home/u8559022/public_html/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88

ADANA İHH KURBAN ORGANİZASYONUNU BAŞLATTI

ADANA’DA İKİ BİN AİLE İHH ARACILIĞIYLA KURBAN SEVİNCİ YAŞAYACAK

MAHMUT ERASLAN: “KURBAN RAHMETTİR. BU İYİLİKTE SİZİN DE PAYINIZ OLSUN”

Türkiye’nin e büyük yardım kuruluşlarından birisi olan İHH, 28 yıldır olduğu gibi bu yılda vekâletle kurban organizasyonu düzenliyor. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan kurban bağışı ve bayramlık yardımıyla Adana’da 2 bin aileye ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

1992 yılında Bosna Savaşı sırasında kurulan ve o günden bu zamana dünyanın her bölgesinde mazlum ve mağdur insanların yardımına koşan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) 28 yıl önce başlattığı vekâletle kurban kesimi organizasyonlarına bu yıl da devam edecek.

Eraslan konuşmasını şöyle sürdürdü; Bu yıl da önceliğimiz mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelerdeki ihtiyaç sahipleri olacak.

Konuyla ilgili bugün Tatlıcı Köse Hayalpark Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan kurban organizasyonuyla ilgili bilgiler verdi.

2019 yılında dünya genelinde yapılan bağışlarla 2 Milyon 57 bin ailenin kurban sevincine ortak olduklarını söyleyen Eraslan; “Bu yıl Kurban Bayramı’nda da Kurban Rahmettir sloganıyla ülkemiz ile birlikte 54 ülkede bizi bekleyen yüz binlerce ihtiyaç sahibinin sevincine ortak olacağız, yoksul ve yetim çocuklara bayramlık giydireceğiz. Mahrum, mağdur, gönlüne dokunulmamış, ihtiyaçları tespit edilmemiş bölge kalmasın diye, Kurban’ın rahmeti tüm dünyaya yayılsın diye yola koyuluyoruz” dedi.

Eraslan konuşmasını şöyle sürdürdü; Bu yıl da önceliğimiz mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelerdeki ihtiyaç sahipleri olacak.

2020 yılı Kurban Bayramı için bir kurban bedeli 900 TL olarak, bir yetim-yoksul çocuk giydirme bedeli ise 150 TL olarak belirlendi.

Buradan tüm Adanalı hemşerilerimize sesleniyorum; Bağış kurban vekâletlerinize ve yoksul-yetim çocuklarımızın bayramlıklarını temin etmemiz için bağışlarınıza talibiz.”

Hayırseverlerin kendilerine https://www.adanaihh.org.tr/ internet sitesinden ve +90 (322) 351 42 42 numaralı danışma hattından ulaşabileceğini de ifade eden Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan yardımda bulunmak isteyen Adanalıları Ulu Cami karşısında bulunan dernek merkezine davet etti.

Başkan Mahmut Eraslan daha sonra gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Toplantıya çok sayıda gazetecinin yanında Adana İHH Yönetim Kurulu Üyeleri ile dernek çalışanları ve gönüllüleri katıldı.

Kurtuluş KILINÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir