
Avrupa turu kapsamında İsviçre’ye ziyaret gerçekleştiren Pompeo, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile bir araya geldi.
Ticino kantonunun başkenti Bellinzona’daki görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pompeo, İran’a, kaynaklarını kendi halkı için kullanma çağrısında bulundu.
Pompeo, İran’ın kaynaklarını kendi halkının temel ihtiyaçlarının karşılanması yerine Hizbullah ve Suriye için harcadığını belirterek, İran’ın Suriye’deki faaliyetlerinden dolayı 6 milyon insanın yerinden edildiğini ifade etti.
FLAŞ İRAN MESAJI
İran Cumburbaşkanı Hasan Ruhani’nin, uluslararası kararlar çerçevesinde ve saygılı bir şekilde masaya oturanlarla müzakerede bulunabilecekleri açıklamasına da cevap veren Pompeo, bu ülkeyle ön şartsız görüşmeye hazır olduklarını vurguladı. Pompeo, “(İran ile) Masaya oturmaya hazırız.” dedi.
ABD’li Bakan Pompeo, ayrıca İran’a yönelik baskılarının devam edeceğini kaydetti.
1
Yıldırım; “Yeşil vatanımıza sahip çıkıyoruz”
7349 kez okundu
2
Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri Tapu Destekli Kefalet Senediyle Yeni Finans Dönemi Başlattı
4497 kez okundu
3
Ali Yerlikaya: DEAŞ’a Büyük Darbe! 161 Şüpheli Türkiye Genelinde Yakalandı
4399 kez okundu
4
Çukurova Belediyesi Hayvan Barınağı’nda 5 Kadın Çalışan Patili Dostların Umudu Oldu
4188 kez okundu
5
Adana Demirspor’un Efsane Kaptanı Tombik Ahmet Anılıyor
4064 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.