BİLİNÇ ZİRVESİ

 Bilinç Zirvesini Dünya Değişim Akademisi’ndeki Değişim Uzmanına sorduk, çok net ve açıklayıcı cevaplar edindik bu özel ve derin bilgileri siz okurlar ile paylaşıyoruz. Bu bilgilerin her biri umarım hayatınıza ışık olur.

”Birey her şeyle uyum içinde olduğu için biçbir şeye karşı değildir ve hiçbir şeyden şikâyetçi olmaz. Bir şeylerden şikâyet etmek uyumsuzluk belirtisidir. Mükemmel ve bilinçliliği yüksek olan insan hiçbir şeyden şikâyet etmeyen insandır.

Bilinçliliği yüksek olan insan kendini tanımış, her şeyi kabullenmiş, kargaşayı aşmış, bir evren olmuş insanüstü insandır. O, hiçbir şeyi reddetmez tam tersine her şeyi kabul eder ve kabul ettiği her şeyi insanlığın tekâmülü için kullanır.

Zihin değişken, saf bilinç ise değişmezdir. Saf bilinç zihnin değişikliklerine ışık tutar ama bu sürede bilinç ışığı asla değişmez. Saf bilincin zirvesinde saf varlık, bütünlük bulur. Varoluşta var olmama durumu asla olamaz.

O yüzden her canlı varlık olma arzusuna sahiptir. Var olma arzusu ölüm korkusundan kaynaklanmamaktadır çünkü varoluşta var olmaktan daha doğal hiçbir şey yoktur. Hem var olmak hem de var olma arzusu doğaldır.

Birey varoluşunun tarafsız tanığı olduğunda icracı olmaktan çıkar çünkü var olmak için icracı olmaya gerek  yoktur. Bir özne olarak var olmak için herhangi bir icaat anlamsızdır. Bu durumda var olmayı arzulamak da  anlamsızdır çünkü zaten varsın.

Var olma arzusu kaybolduğunda ölüm de yok olur çünkü yok olmak gibi bir olanak asla olmadı. Bir insan ölmek istemediğinde ölüm var olur. İnsan ebedi doğasına karşı mücadele verdiğinde ölüm gerçek gibi görünür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir